Software » Internet » Wifi USB adaptér Tenda W311MI

Wifi USB adaptér Tenda W311MI

Publikováno: 23. 3. 2014

Počítač bez internetu nelze naplno využít pro získávání informací. Jestliže tedy máme doma více počítačů, chceme je všechny připojit k síti, nejlépe co nejjednodušším a nejrychlejším způsobem. Dříve se více používaly kabely, ale dnes je výhodnější použít Wifi. K tomu jsou nové počítače, tablety a chytré telefony vybaveny. Ty staré lze dovybavit externím Wifi USB adaptérem, např. Tenda W311MI velmi malých rozměrů s jednoduchou instalaci za přibližně 200 korun. K dispozici jsou všechny potřebné funkce pro zprovoznění internetu pomocí Wifi s podporou standardů IEEE 802.11b/g/n, anténa všesměrová 2dBi, šifrování WPA2-PSK, WPA i WEP a možnost využít rychlosti přenosu dat až 150Mbps. Co se týká dostupnosti antény, tak bylo vyzkoušeno umístění ve vedlejší místnosti od přístupového bodu a při nasměrování adaptéru od routeru byl signál slabší, i přesto však stačil na bezproblémový chod internetu. Stačilo však adaptér nasměrovat směrem na router a signál byl na úrovni velmi dobrý.

Zprovoznit internet můžeme za pár minut. Adaptér zastrčíme do USB. Objeví se výzva k instalaci nového hardware. Tuto nabídku je potřeba odmítnout tlačítkem storno. Vloží se přiložené CD se software a ovladači a automaticky se spustí instalace. Klikneme na tlačítko spustit, na další obrazovce odsouhlasíme podmínky, dále vybíráme z možnosti instalovat pouze ovladače (v případě využití síťových služeb ve Windows) nebo i společně s programem od společnosti Tenda. Druhá možnost je výrobcem doporučena a pro nezkušeného uživatele také jednodušší. Poté dojde k instalaci software a systém nás vyzve k restartování počítače.

Po restartu už musíme pouze vyplnit potřebné údaje pro zprovoznění připojení k internetu. Klikneme na ikonu právě nainstalovaného programu a zvolíme položku profile setting. Zde zadáme jméno profilu a SSID sítě, kterou nám řekne buď poskytovatel nebo název známe sami, když máme soukromou síť, např. sdílené ADSL. Pokud se připojujeme k přístupového bodu, zvolíme možnost Network type – infrastructure – connect to AP. Můžeme pokračovat zelenou šipkou nahoře dále. V poli Authentication vyplníme zabezpečení WPA2-PSK (volíme možnost dle dostupné sítě, obvykle je to právě WPA2-PSK, které je nejbezpečnější) a Encryption, kdy je lepší využít hodnotu AES, která je bezpečnější, pokud ji ovšem systém nabízí. Pokud systém nefunguje, zvolíme položku TKIP. Nakonec musíme vložit heslo do pole označené WPA preshared key. Poté by již měl být internet zcela funkční. Jestliže potřebujeme změnit nějaký údaj ohledně připojení, stačí si vybrat položku profile setting a zde zvolit možnost edit. Výhodou tohoto adaptéru je jeho velmi malý rozměr, přenositelnost, bezproblémový chod a také příznivá cena.

Diskuse k článku (0)


Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt