Software » Operační systémy » VLC nastavení televize pro příjem DVB-T

VLC nastavení televize pro příjem DVB-T

Publikováno: 18. 5. 2015

Na sledování televize v PC potřebujeme TV tuner a také nějaký software, který umožní naladit stanice. Komu nevyhovuje program přiložený k televizní kartě, může použít pro tyto účely všestranný program na video VLC. Kromě přehrávání videa umí také pracovat s televizním tunerem DVB-T. Pokud máme kartu s ovladači nainstalovanou, můžeme nastavit VLC pro příjem televizních stanic.

Přejdeme na média – otevřít zachytávací zařízení – režim snímání – zvolíme TV digitální – karta tuneru – můžeme použít přednastavenou hodnotu 0. Systém příjmu DVB-T. Transponder/multiplex frequenci – zvolíme frekvenci našemo multiplexu. Jde zjistit např. v televizi LG (u každé značky může být rozdíl), když přejdeme na detail při ladění programů po stisknutí tlačítka Home (opět se může lišit dle typu) - zvolit Nastavení a Manuální ladění a zde vidíme frekvence dosažitelného vysílače, které budou pochopitelně v každém kraji rozdílné. Např. u vysílače Černá hora to jsou frekvence 610000 pro stanice NOVA, CINEMA, COOL, PRIMA, BARRANDOV, 626000 stanice ČT, 786000 ÓČKO, ZOOM, KINO BARRANDOV. Pokud máme vše nastavené, stiskneme tlačítko přehrát a můžeme sledovat programy.

Volbu stanice provedeme následovně. Zvolíme přehrávání – program – a v nabídce zvolíme stanici, kterou chceme sledovat. Jestliže necháme VLC nastaven jako při instalaci, bude se při nahrávání zaznamenávat vše na dané frekvenci multiplexu. V souboru ts pak můžeme najít všechny programy, které právě v pásmu vysílaly. To jistě nikdo nechce. Proto upřednostníme nahrávání pouze sledovaného programu. Zvolíme Nástroje - Nastavení – dole zvolíme Zobrazit nastavení – zde zaškrtneme volbu Vše – z možností vyhledáme Vstup/Kodeky – zrušíme volbu Prefer native stream recording a stiskneme uložit. Po restartování programu VLC a spuštění konkrétního televizního programu můžeme červeným tlačítkem dole nahrávat pouze tento televizní kanál. Video nalezneme v adresáři users\uživatel\videos\ pořad.mpg.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» HDMI obraz z počítače na televizi

» Open broadcaster software

» Převedení FLV na AVI

Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt