Software » Práce se soubory » VLC media player

VLC media player

Publikováno: 17. 8. 2014

S čím si přehrát video v počítači? Nejlépe s přehrávačem, který si poradí s množstvím formátů videa a navíc za něj nebudete muset nic platit. Že takový existuje, dokazuje software známý pod názvem VLC media player. Velkou výhodou bude pro české uživatele i česká lokalizace VLC.

Přehrávač si poradí i s hudebními formáty, umí streamovat video, převádět formáty z jednoho typu videa na jiný. Má funkce pro zobrazení přidaných titulků k video souboru. Kromě běžných formátů videa, jako MPEG-2, DivX, MKV, MP3, WMV, WebM, H.263 si poradí třeba i s videi FLV, které jsou používány např. pro službu Youtube. Dle tvůrců si tak dokáže poradit téměř se všemi formáty bez potřeby přidávání softwaru třetích stran.

Pokud někdo není spokojen se vzhledem programu, lze si vybrat z mnoha vzhledů, které naleznete na adrese http://www.videolan.org/vlc/skins.php. Zde si stačí vybraný vzhled stáhnout, přemístit do složky Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\skins a poté ho aktivovat pomocí volby Nástroje – Nastavení – Použít vlastní vzhled – stisknout tlačítko Vybrat a vyhledat skin ve výše zmíněném adresáři. Restartovat a vzhled je funkční.

VLC se šíří pod licencí GNU GPL, což znamená, že je zdarma. Samozřejmě lze tvůrcům darovat jakoukoliv částku, kterou potřebují pro rozvoj programu. Pokud má tedy někdo dost peněz a je s programem spokojen, může projekt podpořit. Lze ho nainstalovat na Windows, Linux i Mac. Jestliže si někdo potřebuje do počítače pořídit rychlý, nenáročný, jednoduchý a přitom plně funkční přehrávač, pak VLC player bude patřit k favoritům.

Stáhnout program a zároveň domovskou stránku projektu, kde vždy nalezneme i aktuální verzi přehrávače, lze nalézt na adrese http://www.videolan.org/

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Open broadcaster software

Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt