Software » Komunikace na internetu » Teamspeak - instalace a konfigurace

Teamspeak - instalace a konfigurace

Publikováno: 20. 1. 2008

Teamspeak je komunikační program, přes který je možné se dorozumívat pomocí mikrofonu. Zde si popíšeme jednoduchou instalaci a konfiguraci. Samotná instalace je velice jednoduchá a intuitivní, takže se budeme zabývat především konfigurací.

Nastavení mikrofonu ve Windows

Ovládání mikrofonu najdete v Tento počítač » ovládací panely » zvuky a zvuková zařízení » Hlas » Záznam hlasu » Hlasitost » a zde si můžete nastavit mikrofon.

Konfigurace teamspeak

Další konfigurace už bude v samotném programu. V hlavním okně zvolte Settings » Option » Sound notification a pokud nechcete, aby vás věčně neotravovali ty programové hlášky, tak zatrhněte možnost » Disable all sound. Potom zvolte opět settings » Sound Input/Output Settings a s posuvníkem v možnosti voice activation level si nastavte citlivost mikrofonu. Citlivost mikrofonu zjistíme při stisknutí tlačítka Activate local test mode na spodním okraji právě otevřeného okna. Při mluvení do mikrofonu nyní uslyšíte svůj hlas, a můžete tak přesně nastavit hlasitost a citlivost zvuku.

Nastavení a připojení k serveru

Poslední věcí, kterou ještě musíme udělat, je nastavení spojení. Možnost Connection » Connect » a objeví se vám slovo Servers - pravým tlačítkem myši kliknout na Servers a zvolit Add server. Do hodnoty Label vložit jméno serveru » můžete tam napsat co chcete. Server address » zadejte adresu serveru, na kterém chcete komunikovat. Pak si zvolte Nickname a nakonec zvolte možnost anonymous. Při stisknutí tlačítka connect se připojíte k požadovanému serveru. Jestliže jste připojeni k serveru, můžete se připojit k někomu jinému, nebo si můžete založit vlastní místnost pomocí možnosti Channels » Create channel a vyplníte name, což je jméno místnosti a zvolte si password, aby vám tam nelezli nevítaní návštěvníci. Heslo pak řekněte tomu, koho chcete pozvat.

Popis

Čeština - ne, program je v angličtině
Licence - Pro nekomerční účely je zdarma
Operační systém - Windows, Linux
Domovská stránka - www.goteamspeak.com

Diskuse k článku (0)


Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt