Software » Operační systémy » Stříhání videa pomocí Windows movie maker

Stříhání videa pomocí Windows movie maker

Publikováno: 21. 7. 2015

Když si nahráváme pořady z televize, natáčíme videa z her či venku na kameru, chceme tyto videa také upravit a sestříhat, abychom se na ně mohli koukat. K tomuto účelu existují programy a jeden z nich máme přímo ve Windows. Jde o Windows live movie maker. Ve Windows 7 se nachází v cestě C:\Program Files (x86)\Window Live\Photo Gallery\MovieMaker.exe. Jestliže nemáme prozatím zástupce na ploše, nalezneme výše zmíněný soubor exe a pravým tlačítkem zvolíme Odeslat – Plocha (vytvořit zástupce).

Spustíme program movie maker. Stiskneme tlačítko přidat video a fotografie. Vyhledáme a otevřeme požadovaný soubor. Dále stiskneme tlačítko Projekt a vybereme poměr videa, z televize to většinou bude 16:9. Pokračujeme tlačítkem Úpravy – Nástroj střih – zvolíme počátek části filmu a konec části filmu, který chceme vystřihnout. Nejprve pustíme tlačítkem video, posuneme k části, který nastavíme jako počátek a ve vrchní části stiskneme Nastavit počáteční bod. To samé uděláme pro ohraničení konce videa, ale tentokrát stiskneme tlačítko Nastavit koncový bod. Jakmile máme body nastaveny, stiskneme tlačítko Uložit střih. Nakonec pro tuto část zvolíme uložit film jako a zvolíme název a parametry, které chceme pro konkrétní video. Lze vybrat i možnost doporučené nastavení.

Máme tedy nastříhané části záznamu a nyní je chceme spojit dohromady, bez nežádoucích částí v původním videu. Otevřeme opět movie maker a postupně přidáváme upravené části pomocí volby Přidat videa a fotografie v pořadí, které navazují na sebe. Nakonec zvolíme druhé tlačítko zprava Uložit film a buď zvolíme doporučené nastavení, což je první položka ve sloupci, nebo můžeme pro uložený film nastavit vlastní parametry. Video bude uloženo do souboru WMV. Převést na jiný formát ho lze poté např. pomocí programu VLC.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» TV tuner do PC a notebooku

» VLC nastavení televize pro příjem DVB-T

Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt