Software » Kancelářský software » Psaní do PDF souborů

Psaní do PDF souborů

Publikováno: 29. 9. 2015

PDF soubory se používají na velké množství dokumentů. Pokud nám úřad či firma chce sdělit nějaké informace prostřednictvím internetu, obvykle tak činí pomocí zaslaného PDF dokumentu. Jestliže potřebujeme naopak nějaké informace sdělit firmě, stáhneme si prázdný tiskopis, ten vytiskneme a vyplníme propisovací tužkou.

Horší je to s možností do takového dokumentu zapisovat na počítači. V lepším případě musí jít o dokument, který je interaktivní a pak do něj lze psát do určených polí. Pokud však tuto možnost dokument nenabízí, a přesto potřebujeme zapisovat do PDF, musíme si opatřit software, který to umožňuje. Jedním takovým je Foxit Reader. Jak pomocí tohoto programu zapisovat do PDF? Nejprve dokument otevřeme. Zvolíme ve vrchním menu položku Open a vyhledáme dokument, který otevřeme.

Následně zvolíme možnost Comment Format a otevřou se funkce pro text. Klikneme v dokumentu na místo, kam chceme psát a vložíme požadovaný text. Ten lze šipkami na klávesnici vystředit do příslušného pole. Zvolit si můžeme i velikost a typ písma v menu a také barvu. Poté již lze dokument uložit a vytisknout.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» PDF v OpenOffice

» Kontrola pravopisu

» Jak spojit PDF soubory

» Nastavení tiskárny pro ekonomický provoz

Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt