Software » Práce se soubory » Obnova smazaných souborů z USB a disků

Obnova smazaných souborů z USB a disků

Publikováno: 31. 10. 2015

Při množství souborů, složek, fotografií nebo videí v počítači, na externím disku či flash disku, se občas stane, že nějaký omylem smažeme. Existuje však jednoduchý software nazvaný Recuva, který smazané soubory dokáže obnovit. Pokud se je budeme snažit obnovit co nejdříve, máme velkou šanci na jejich záchranu. Pakliže bylo již místo, kde se na disku nacházely, obsazeno novými soubory, naděje na záchranu těch smazaných výrazně klesá.

Práce s programem Recuva je velmi jednoduchá. Při spuštění dáme pokračovat v průvodci možností Další. V dalším okně zvolíme typ obnovovaného souboru, nejjistější je zvolit Všechny soubory. V dalším okně určíme kde hledat. Pokud chceme obnovovat z externího či flash disku, musíme je nejprve připojit. Zvolíme Ve specifickém umístění, kliknout na Prohledávat, zvolíme jednotku s flash diskem, např. H vyměnitelný disk a potvrdit OK. Dole stiskneme tlačítko Další a hned v dalším okně Start.

Jestliže nebyly soubory nalezeny, můžeme povolit hloubkové hledání, což nám program při neúspěšném hledání nabídne, případně lze hloubkové hledání zvolit hned v prvním pokusu po určení disku. Pokud se smazané složky či média našly, zaškrtneme v seznamu, které chceme obnovit. Jestliže je před názvem souboru zelený symbol, máme vyhráno. Oranžová barva znamená špatnou kvalitu nebo poškození. Červeně označený již nejde zachránit vůbec. Po výběru dole stiskneme Obnovit. Nakonec určíme místo, kam soubory umístit a spustíme proces. Zeleně označené položky v seznamu jsou obnoveny a lze je bez potíží znovu využít.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Balení souboru do archivu

» Správa disků – jak rozdělit disk ve Windows 7

» Zálohování a obnovení systému ve Windows 7

» Psaní do PDF souborů

Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt