Software » Práce se soubory » Jak spojit PDF soubory

Jak spojit PDF soubory

Publikováno: 29. 5. 2013

PDF soubory jsou dnes standardním formátem používaným pro zasílání nejrůznějších dokumentů. Při jeho vytváření počítáme s tím, že bude mít několik stránek. Pokud dokument skenujeme a nemáme nainstalovaný program, kterým si lze PDF soubory spojit, bude rychlejší skenované soubory uložit jako obrázek jpg a ty poté vložit do textového souboru otevřeném např. v Libre či Open Office. Tento výsledný dokument pak vyexportujeme pomocí menu uložit jako PDF.

Když však již PDF dokumenty máme hotové a potřebujeme z nich zhotovit jeden, použijeme software PdfMerge. Jedná se o open source projekt a pro jeho instalaci je nutné mít v počítači Net Framework (u XP byla použita verze 3.5).

Používat PdfMerge není obtížné. Ve spodní nabídce si zvolíme přidat PDF dokument Add Files, dokonce můžeme vybrat pouze konkrétní stránky, které určíme v poli pages, kde místo hodnoty all vložíme konkrétní číslo stránky a zvolené části pak spojit do výsledného PDF dokumentu stisknutím tlačítka Merge split. Šipkami napravo lze posunout spojovaný soubor výš nebo níž. Jedná se o jednoduchou užitečnou aplikaci pro rychlé spojení souborů PDF. Nevýhodou může pro někoho být nutnost instalace Net Framework, který je trochu objemnější na stažení.

Pokud někdo nechce instalovat, může využít online aplikaci, ale zde zase musí odesílat dokumenty na vzdálený server, což nemusí být při důležitosti některých dokumentů bezpečné. I když přesto bude chtít někdo službu využít pro práci s citlivými informacemi, má pro tyto případy k dispozici bezpečné připojení.

Diskuse k článku (1)


Související obsah

» PDF v OpenOffice

» Software zdarma do počítače

Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt