Software » Internet » Internet Explorer nefunguje, ihned se zavírá

Internet Explorer nefunguje, ihned se zavírá

Publikováno: 17. 11. 2014

Problém byl následující. Po spuštění Internet Exploreru se prohlížeč hned zavřel. Pád nebo nemožnost spuštění internetového prohlížeče bývají obvykle spojovány se zavirováním počítače. Někdy však počítač nemusí být zavirován a přesto nějaký problém může způsobovat potíže a tak některé postupy nebyly účinné. Internet Explorer 11 sice krátce otevřel okno, ale okamžitě se opět zavřel.

První pokus bylo obnovení nastavení prohlížeče. Nastavení v cestě Ovládací panely – možnosti internetu – upřesnit a obnovit – tato možnost nezabrala

Druhý pokus bylo odebrat a opět přidat Internet Explorer. Nastavení proběhlo v cestě Ovládací panely – Programy a funkce – Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows. Objeví se okno Funkce systému Windows, ve kterém vyhledáme Internet Explorer 11 a zrušíme zaškrtnutí. Potvrdíme OK. Poté tím samým způsobem vrátíme funkci do zapnutého stavu. Ani tento postup nebyl úspěšný, protože v tomto nastavení nedochází k úplnému odinstalování prohlížeče, ale pouze k jeho vypnutí.

Třetí pokus, skenování počítače na přítomnost škodlivých souborů. Byly použity programy Ccleaner, Superantispyware a Combofix. Vzhledem k tomu, že s počítačem bylo zacházeno s co největší opatrností, nečekalo se, že by nějaký problém programy našly. Ukázalo se, že spuštěný Comodo Internet Security dělá dobrou práci a svými štíty chrání počítač před nákazou. Nalezeno bylo pouze pár sledovacích cookies, které nějaké výraznější nebezpečí nepředstavovaly.

Poslední možnost bylo odebrání Internet Exploreru z nainstalovaných aktualizací a používat IE 10 nebo zkusit opět nainstalovat IE 11 pomocí aktualizací Windows. Použijeme cestu – Ovládací panely – Programy a funkce – Zobrazit nainstalované aktualizace – vyhledat Internet Explorer 11 a dvojitým kliknutím levým nebo pravým tlačítkem myši zvolit odinstalovat. Nyní se konečně podařilo IE zprovoznit. Můžeme ho poté opět aktualizovat, až se objeví v nabídce aktualizací Windows.

Potíže může způsobovat některý z nainstalovaných doplňků, takže se vyplatí je buď zakázat nebo odinstalovat do vyřešení problému. Po otevření okna prohlížeče je nalezneme v cestě Nástroje – Spravovat doplňky.

Diskuse k článku (1)


Související obsah

» Obnova Windows 7 u ASUS Eee PC 1001 PXD

» Defragmentace

Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt