Software » Aktuality a informace » HDMI obraz z počítače na televizi

HDMI obraz z počítače na televizi

Publikováno: 4. 9. 2012

Jak si zobrazit plochu monitoru na obrazovku televizoru bez zbytečného nastavování a používání mnoha kabelů? Řešení je jednoduché. Stačí k tomu televizi, počítač a kabel s technologií HDMI A. HDMI (High-Definition Multi-media Interface) totiž dokaze přenést zvuk i obraz a poskytne stejně pohodli při prohlížení multimediálních souborů, a to ve vysoké kvalitě.

Technologii ocení také hráči počítačových her, kterým poskytne luxus virtuální zábavy přenesený na velkou obrazovku. Není potřebné nic vymýšlet, stačí jednoduše zasunout kabel do konektorů, propojit zařízení a začít okamžitě využívat. Je vhodné zkontrolovat, jakou verzi technologie konkrétní zařízení podporuje a podle toho zakoupit příslušný kabel.

Nejjednodušší je situace, kdy mají obě zařízení vstup s konektorem HDMI. I když je možné koupit i jiné typy kabelů, např. s DVI-D, už to ale postrádá kouzlo jednoduchosti a rychlosti používání. Aby nebylo nutné vše ovládat přes klávesnici, lze dokoupit herní zařízení jako volant k automobilovým hrám nebo gamepad k akcím.

Kdo se občas potřebuje odreagovat, tak se správným vybavením a špičkovými herními tituly to jde nejlépe. Tip na závodní hru je DIRT3, ve které si lze vyzkoušet nejrůznější typy tratí v rozmanitých terénech, nebo se vydat za dobrodružstvím již pátého pokračování TES V, tentokrát nazvané Skyrim. U obou her je využití HDMI přínosem a požitek z her, jejichž grafické zpracování je na vysoké úrovni, se znásobí.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Zvuk s Creative Fatal1ty Gaming Headset

» Notebook Asus K53SV - SX966V

Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt