Software » Operační systémy » Asus K53SV - ohlédnutí po pěti letech

Asus K53SV - ohlédnutí po pěti letech

Publikováno: 15. 2. 2016

Před více než pěti lety jsem zakoupil notebook Asus K53SV – SX966V. Podíváme se nyní na to, které závady se u notebooku za ty roky objevily a zdali jde o kvalitní značku. Notebook byl v provozu prakticky každý den, takže zatížení bylo odpovídající, aby se případně projevily nebo neprojevily závady.

Baterie

Je stále původní, což mě velmi překvapilo. Baterii jsem se snažil co nejméně namáhat, takže když to nebylo třeba, byl notebook zapojen do sítě. Dobíjení se spustilo přibližně každý 3 – 4 den. Uvidíme, jak dlouho ještě vydrží, ale přes pět let je docela dlouhá doba.

Displej stále chodí bez nejmenších problémů, barvy velmi dobré a bez chyb. Nutno dodat, že se k notebooku chovám slušně, takže nedošlo k žádným pádům nebo ranám.

Pouze dvě závady

První závada byla na mechanice. Ve středu je plastové kolečko, na které se vkládá DVD. Tento plast se při vysokých otáčkách uvolňoval, takže DVD mechanika nebyla funkční. Pomohla oprava svépomocí. Na osu uprostřed stačilo dát trochu vteřinového lepidla a kroužek nasadit. Od té doby stále drží, takže až na tento detail toho Matshita mechanika vydržela opravdu dost a hlavně stále dál slouží.

Druhá závada (a také poslední) byla na klávesnici. Tu jsem musel měnit před půl rokem. Ne že by byla klávesnice úplně nefunkční, ale nešla tlačítka na numerické klávesnici napravo, což mě vadilo, takže jsem se rozhodl pro výměnu. Koupil jsem novou klávesnici v internetovém obchodu a výměnu provedl sám. Tato oprava stála celkem 730 Kč. Klávesnice měla následující označení: Asus A43 A52 A53 B53 G60 G53 G72 G73 K52 N50 N51 N53 N60 N61 N71 black CZ a byla dle popisku kompatibilní s notebookem Asus K53S.

Nová paměť

Poslední investici do tohoto notebooku bylo zakoupení další operační paměti, s čím jsem ale již při koupi do budoucna počítal. Byl zakoupen typ paměti Kingston Value 4GB DDR3 1333 SODIMM. Nyní má tedy notebook 8 GB operační paměti. Na práci stále nepřekonatelný a za pořizovací cenu nepřesahující 16 tisíc Kč se mě již tato investice několikanásobně vrátila.

Spokojenost se značkou Asus

Podle mého názoru je Asus velmi dobrou značkou a proto si od této firmy kupuji další výrobky. Naposled například počítač se čtyřjádrovým procesorem, do kterého jsem od Asusu koupil základovou desku, grafickou kartu a mechaniku.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Obnova Windows 7 u ASUS Eee PC 1001 PXD

» TV tuner do PC a notebooku

» Grafická karta v notebooku nešla spustit

Rubriky

» Bezpečnost

» Grafika a foto

» Kancelář

» Komunikace

» Práce se soubory


Další stránky

» Finance

» SKNeT - tvorba internetových stránek

Copyright © 2007 - 2024 Software - Podmínky užívání - Kontakt